ANNONS

Frukostfrallor med pumpa och havregryn

/

Vetebröd

,

Att tillsätta riven pumpa och havregryn till dina frukostfrallor gör att de blir saftigare och får lite mer tugg. som åtminstone jag och familjen uppskattar mycket! Säsongen för pumpa är NU men det finns en pumpasort som heter butternut som finns i butikerna året om. Det är även den sorten jag använder till mina frallor!

bröd pumpa

Följ mig på Instagram

Följ mig på Youtube

Köp kikärtsspad i pulverform

Frukostfrallor med pumpa och havregryn

Portioner: 10–12 frallor

Tid: 120 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

30 g färsk jäst

3 dl vatten

3 msk neutral olja

42 g/2 msk ljus sirap

120 g/3 dl havregryn

420 g/7 dl vetemjöl + 1/2 dl till utbakning

3 g/ 1/2 tsk salt

200 g finriven pumpa

Blanda ut jästen med vattnet i en bunke tills den löst upp sig. Blanda i övriga ingredienser och knåda för hand eller i maskin i 10-15 minuter. Lägg en kökshandduk över bunken och låt degen jästa i en timme. Stjälp ut degen på ett lätt mjölat bakbord och dela degen i 10-12 bitar. Undvik att knåda degen för mycket. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och lägg över kökshandduken igen. Låt jäsa i 20 minuter och grädda dem sedan mitt i ugnen i 12-15 minuter.

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00