Den häl kladdkakan är härligt kladdig och blir liksom helt komplett med inbakat jordnötssmör!
Följ mig på
Vegansk kladdkaka med jordnötssmör
Portioner: 8-10 st
Tid: 45 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
125 g mjölkfritt margarin
75 g/1 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
20 g/ 1/2 dl kakao
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 dl jordnötssmör
Gör så här
Smält margarinet på låg värme och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser, utom jordnötssmör och blanda till en jämn klumpfri smet. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Klicka i jordnötssmör och dra runt det med en kniv så du får ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna något innan du serverar kladdkakan med en klick vaniljglass.
Lämna ett svar