Vegansk kladdkaka med jordnötssmör

Den häl kladdkakan är härligt kladdig och blir liksom helt komplett med inbakat jordnötssmör!

Följ mig på

Instagram

Youtube

kladdkaka jordnötssmör

kladdkaka jordnötssmör

Vegansk kladdkaka med jordnötssmör

Portioner: 8-10 st

Tid: 45 minuter

Ugn: 175 grader

 

Ingredienser

125 g mjölkfritt margarin

75 g/1 dl farinsocker

180 g/2 dl strösocker

20 g/ 1/2 dl kakao

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 dl jordnötssmör

 

Gör så här

Smält margarinet på låg värme och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser, utom jordnötssmör och blanda till en jämn klumpfri smet. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Klicka i jordnötssmör och dra runt det med en kniv så du får ett fint mönster. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna något innan du serverar kladdkakan med en klick vaniljglass.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *