Kladdkakans dag är på lördag, den 7/11 och hur firar man den bättre än med en tårta? En vegansk kladdkakstårta.
Den är otroligt enkel att baka. Nästa lika enkel som den är att äta. Fyllningen innehåller två ingredienser och bottnarna är två, helt vanliga kladdkakor! Du behöver ha två springformar, alternativt grädda kladdisarna i två omgångar. Dekoren är INTE medräknat i receptet. Jag tog två bitar kladdkaka jag hade i frysen. Du kan lika gärna toppa med massor av bär!


Jag har så klart bakat kladdkakorna med världens grymmaste äggersättare: frystorkad aqua faba som du kan köpa HÄR
Om du använder flytande kikärtsspad reducerar du pulver och vatten från receptet och ersätter med 2 dl kikärtsspad.
Följ mig på
Senaste videon på Youtube
Vegansk kladdkakstårta
Portioner: 10 stycken
Tid: 2 timmar
Ugn: 175 grader
Förvaring: färdig tårta håller i upp till 5 dagar i kylskåp
Kladdkaksbottnar
1 1/4 tsk frystorkad aqua faba
2 dl vatten
250 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl farinsocker
360/4 dl strösocker
40 g/1 dl kakao
300 g/5 dl vetemjöl
15 g/1 msk vaniljsocker
6 g/1 tsk salt
Fyllning
5 dl växtbaserad vispgrädde
200 g mörk choklad, 54%
Blanda pulver och vatten, ställ åt sidan. Smält margarinet på låg värme i en stor kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser tills du får en jämn smet. Fördela smeten i två springformar (20 cm i diameter) klädda i bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt kladdkakorna bli helt kalla, gärna i frysen. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen och blanda ned den i grädden tills du får en slät kräm. Häll över krämen i en större bunke och kyl den tills den blivit helt kall och vispa sedan upp den till ett fluff. Lägg en kladdkaka på ett fat och bred över lite fyllning. Lägg över den andra kladdkakan och spackla den med resterande chokladkräm. Dekorera med bär.






Lämna ett svar