Okej hörrni, här är det absolut godaste receptet på vegansk kladdkaka! Den är härligt kladdig i mitten och smakar ljuvligt av choklad. Jag kommer nu dela mina bästa tips för att lyckas med din veganska kladdkaka:
- Smält margarinet på låg värme. Det ska absolut inte koka. Då kommer smeten skära sig och du får antingen en betonglik kaka eller allt margarin på toppen av kakan.
- Jag rekommenderar starkt att du använder en köksvåg när du bakar kladdkaka. Fel mängd ingredienser kan göra kladdkakan både för lös och för torr
- RÖR ihop smeten med en slickepott eller MAX en ballongvisp. Du ska INTE vispa med elvisp. Då kommer det in för mycket luft i kakan och den kommer att bli torr istället för kladdig
- Kladdkakan SKA vara vobblig i mitten när du plockar ut den ur ugnen. Det är då den blir kladdig.
- Du bör ställa in den i kylskåpet tills den är minst ljummen innan du skär upp den. Allra helst ska den vara i kylen över natten och om du vill ha den ljummen och lite flytande i mitten kan du micra den efter att du skurit den i bitar.
- Alla ugnar är olika. Tiden jag anger i receptet är en ungefärlig gräddningstid. Kolla kakan var 10:onde minut för att vara säker på att du får den så som du vill ha den.
- Gör kladdkakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk fiberhusk

Följ mig på
Vegansk kladdkaka
Portioner: 8-10 st
Form: Springform, 20 cm i diameter
Tid: 50 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 1/2 dl kikärtsspad
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä formen med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig.
Lämna ett svar