Choklad, på choklad, på choklad i olika konsistenser. Det kan ju bara bli lyckat? Chokladmoussen är gjord på bara två ingredienser och är superenkel att göra. Det är resten av tårtan också, du behöver bara lite tålamod medan den ska svalna och stelna.
Beställ min bok ”Veganska godsaker” här


Vegansk chokladmoussetårta
Portioner: 10 stycken
Tid: 1 1/2 timmar + 3 timmar i kylskåp
Ugn: 175 grader
Kladdkaka
125 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
75 g/1 dl mjukt farinsocker
20 g/1/2 dl kakao
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Chokoladmousse
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
200 g mörk choklad, 54%
Chokladganache
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde (använd inte iMat här)
200 g vegansk, ljus choklad
Färska bär
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt kladdkakan svalna helt, gärna i kylskåp.
Chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad. Vänd ned chokladen i grädden med en slickepott tills du får en jämn chokladmousse. Bred ut moussen över kladdkakan och ställ in i kylskåpet i minst två timmar.
Chokladganache: Värm grädden i en kastrull och dra av den från plattan. Hacka chokladen smått och blanda ned den i grädden tills du fått en slät kräm. Låt krämen svalna något så den blir bredbar. Bred över chokladganachen över chokladmoussen. Dekorera med färska bär.






Lämna ett svar