Veganska kärleksmumsmuffins

Kärleksmums i muffinsformat! Otroligt fina och precis lika goda som kärleksmumsen du äter i rutor. Glasyren jag har på mina kärleksmums är den godaste jag smakat, den är verkligen MAGISKT god! En len, choklad kräm med en trevlig smak av kaffe. MUMS!

I receptet använder jag frystorkat kikärtsspad. Det kan du köpa här. Om du använder flytande bönspad byter du pulver och vatten mot 1 1/2 dl kikärtsspad från tetrapack.

 

veganska kärleksmumsmuffins

kärleksmumsmuffins veganska

Beställ min bok Veganska godsaker här

Veganska kärleksmumsmuffins

Portioner: 15 stycken

Tid: 1 timme + tid för avsvalning

Ugn: 200 grader

Chokladmuffins

5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

270 g/3 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

20 g/1/2 dl kakao

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

90 g/1 dl neutral olja

100 g/1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

15 st muffinsformar

Kärleksmumsglasyr

200 g mjölkfritt margarin

500 g/1 paket florsocker

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

45 g/3 msk kaffe

45 g/3 msk växtbaserad matlagningsgrädde

Kokosflingor till topping

Blanda pulver och vatten tills du får en flytande vätska. Blanda i strösocker och vispa med elvisp i 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i vispet. Vänd om med en slickepott. Tillsätt olja och grädde och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna och gröp ur ett hål mitt i muffinsarna.

Smält margarinet till glasyren på låg värme. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och blanda till en jämn, klumpfri smet. Låt glasyren svalna helt, gärna i kylskåp. Häll glasyren i en spritspåse med tyll och spritsa glasyren i gropen och på muffinsen. Strö över kokosflingor. Förvara muffinsen i kylskåpet.