Denna underbara, underbara kaka. En seg kladdkaka toppad med kokostosca. Alltså, vem är geniet som kom på den här fantastiska kombinationen?
Jag har bakat den här ryttarkakan i en stor form så du får ut 30 stycken bitar. Alldeles ljuvliga att servera på kalaset eller frysa in för kommande fikastunder.


Beställ min bok Veganska godsaker här
Vegansk ryttarkaka
Portioner: 30 stycken bitar
Tid: 1 1/2 timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
250 g mjölkfritt margarin
150 g mjukt farinsocker
360 g/4 dl strösocker
40 g/1 dl kakao
300 g/5 dl vetemjöl
20 g/4 tsk vaniljsocker
6 g/1 tsk salt
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Kokostosca
200 g kokosflingor
210 g/1 1/2 dl ljus sirap
90 g/1 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
50 g mjölkfritt margarin
1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Börja med kladdkakan. Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd rektangulär form (25×35 cm) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter.
Gör under tiden kokostoscan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och smält ihop till en deg på låg värme. Ställ åt sidan. Plocka ut kladdkakan och höj ugnen till 200 grader. Bred försiktigt kokostoscan över kladdkakan och ställ in i ugnen i 12-15 minuter igen. Kokostoscan ska vara gyllenbrun när den är klart. Plocka ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt i plåten. Skär 30 stycken bitar av kakan.






Lämna ett svar