Vegansk kladdkaka med kokostosca

Är inte det här favoritkladdkakan genom alla tider? Seg kladdkaka med ett härligt täcke av kokostosca! Det vattnas i munnen bara jag skriver det.

Här finner du tips på hur den perfekta kladdkakan bakas

kladdkaka kokostosca vegan

Vegansk kladdkaka med kokostosca

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 1 timme + tid för att sätta sig i kylskåpet

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

150 g/2 dl mjukt farinsocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl kikärtsspad (eller växtbaserad matlagningsgrädde)

Kokostosca

200 g kokosflingor

18 g/2 msk vetemjöl

90 g/1 dl strösocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

140 g/1 dl ljus sirap

25 g mjölkfritt margarin

1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

En nypa salt

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (22 cm i diameter) och ställ åt sidan.

Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt smält ihop till en smet. När smeten börjar bubbla drar du bort kastrullen från plattan. Bred ut smeten över kladdkakssmeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Kakan ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den från ugnen. Den stelnar när den svalna och blir då så där härligt seg och kladdig som en kladdkaka ska vara. Förvara den gärna i kylskåp eller i frysen.

toscakladdkaka vegansk

vegansk kladdkaka med kokostosca

 

Kommentarer

4 svar till ”Vegansk kladdkaka med kokostosca”

 1. Måste det vara så mycket socker? Socker + farinsocker + sirap + vaniljsocker. Kan man byta ut mot t.ex kokossocker, jaggery och äkta vaniljpulver iaf?

  1. Socker är ju gott så det tycker jag att man skall ha, äter ju inte godsaker för att det är nyttigt tänker jag. Men du kan dra ner sockermängden lite om du vill.

 2. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Hej, om man skulle vilja göra denna glutenfri, kan man ersätta vetemjölet med samma mängd glutenfritt mjöl eller behövs det mer/mindre av det? (och kan inte använda något slags nötmjöl då det finns allergi mot det också)

  1. Hej Johanna,

   Tack för din kommentar, oftast går det bra att byta rakt av, dvs. 1 dl vetemjööl = 1 dl glutenfri mjölmix. Hör gärna av dig och berätta hur det går! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *