Jag hör sååå många som tycker att det är svårt att få till perfekta pannkakor utan ägg och mjölk. Jag har testat mig fram och hittat ett recept som är perfekt, från första pannkakan till den sista! De är inte svåra att vända och de blir härligt krispiga på ytan.
Se vår senaste video på Youtube
Tips när du steker pannkakor
- Se till att stekpannan är ordentligt diskad, diska den gärna innan du ska steka pannkakorna i den, trots att den redan var diskad innan. Det är så tråkigt med bismak från det du stekte förra gången
- Se till att stekpannan är riktigt varm när du ska steka första pannkakan. Margarinet ska ha smält och slutat fräsa när du lägger i smeten
- Använd ett decilitermått till en normalstor stekpanna så får du jämna och (enligt mig) lagom tjocka pannkakor
- Låt gärna pannkakssmeten svälla i några minuter innan du börjar steka den, då är risken för att pannkakorna går sönder mindre


Beställ min bok ”Veganska godsaker” här
Veganska pannkakor Recept
Portioner: 10 stycken
Tid: 20 minuter
Ingredienser
180 g/3 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
3 g/1/2 tsk salt
45 g/1/2 dl neutral olja
2 dl vatten
3 1/2 dl växtbaserad dryck
Mjölkfritt margarin till stekning
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda i olja och vatten. Rör om ordentligt med en visp (typ ballongvisp) så de värsta klumparna försvinner. Tillsätt lite växtbaserad dryck åt gången samtidigt som du rör ihop till en slät pannkakssmet. Ställ åt sidan i 5 minuter medan du värmen en stekpanna och smälter i mjölkfritt margarin. När margarinet slutat fräsa kan du börja steka. Jag brukar använda ett decilitermått för att få en bra mängd smet.
Lämna ett svar