Veganska chokladägg med nötella och marsipan som är doppade i ljus choklad. Enkla att göra och ljuvligt goda!
Gör en beställning på Hemköp.se för att få dina ingredienser smidigt!


Chokladäggen passar att äta som de är eller använda i ett bakverk eller som dekoration på en dessert. Gör dem i vilken storlek du vill, bara du bestämmer här!
Veganska chokladägg
Portioner: 12 stycken medelstorta (du kan göra dem i den storlek du önskar)
Tid: 30 minuter
Ingredienser
1/2-1 dl vegansk Nutella eller nötkräm
400 g marsipan
200 g vegansk ljus choklad
Klicka ut nötkräm i klickar på ett bakplåtspapper. Jag har fyllt krämen i en spritspåse och spritsat ut den. Ställ in bakplåtspappret i frysen i 10 minuter. Dela marsipanen i bitar och rulla till bollar. Tryck ut en generös grop med tummen i varje boll. Lägg i de frysta klickarna av nötkrämen i groparna och nyp ihop bollarna. Forma till ägg. Lägg in äggen i frysen igen medan du smälter chokladen i micro eller över vattenbad. Doppa äggen i chokladen och låt chokladen rinna av lite. Lägg chokladäggen på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. Förvara i kylskåp.






Lämna ett svar