Jag tror att jag kommer förbaka mig på den veganska kexchokladen som kommit ut i butik nu. Den är SÅ god och passar ju alldeles utmärkt att baka med!
Cookie cupcakes är härligt sega cookies i muffinsformat. Jag har fyllt dem med kexchoklad som blev otroligt gott, lite choklad och lite krispighet. När du tar ett bett av dessa kan du räkna med att få en seg konsistens med härlig smak av choklad!
Beställ mig bok Veganska godsaker här
Veganska cookie cupcakes med kexchoklad
Portioner: 20 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
200 g mjölkfritt margarin
135 g/1 1/2 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
42 g/2 msk ljus sirap
3 st vegansk kexchoklad á 60 g
50 g vegansk ljus choklad
20 st muffinsformar likt dessa
Knåda ihop alla ingredienser utom de två chokladsorterna till en smidig deg. Hacka kexchokladen grovt och knåda ned den i degen. Rulla 20 stycken bollar av degen och lägg ned dem i muffinsformarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. De ska vara lite gyllenbruna när de är klara. Hacka chokladen smått och strö över de varma kakorna. Låt dina veganska cookie cupcakes svalna något innan du äter dem.
Lämna ett svar