Veganska cookie cupcakes med kexchoklad

Jag tror att jag kommer förbaka mig på den veganska kexchokladen som kommit ut i butik nu. Den är SÅ god och passar ju alldeles utmärkt att baka med!

Cookie cupcakes är härligt sega cookies i muffinsformat. Jag har fyllt dem med kexchoklad som blev otroligt gott, lite choklad och lite krispighet. När du tar ett bett av dessa kan du räkna med att få en seg konsistens med härlig smak av choklad!

 

cookie cupcakes veganska

veganska cookie cupcakes

Beställ mig bok Veganska godsaker här

Veganska cookie cupcakes med kexchoklad

Portioner: 20 stycken

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

200 g mjölkfritt margarin

135 g/1 1/2 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

42 g/2 msk ljus sirap

3 st vegansk kexchoklad á 60 g

50 g vegansk ljus choklad

20 st muffinsformar likt dessa

Knåda ihop alla ingredienser utom de två chokladsorterna till en smidig deg. Hacka kexchokladen grovt och knåda ned den i degen. Rulla 20 stycken bollar av degen och lägg ned dem i muffinsformarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. De ska vara lite gyllenbruna när de är klara. Hacka chokladen smått och strö över de varma kakorna. Låt dina veganska cookie cupcakes svalna  något innan du äter dem.