Veganska chokladägg

Veganska chokladägg med nötella och marsipan som är doppade i ljus choklad. Enkla att göra och ljuvligt goda!

Gör en beställning på Hemköp.se för att få dina ingredienser smidigt!

veganska chokladägg

veganska chokladägg

Chokladäggen passar att äta som de är eller använda i ett bakverk eller som dekoration på en dessert. Gör dem i vilken storlek du vill, bara du bestämmer här!

Veganska chokladägg

Portioner: 12 stycken medelstorta (du kan göra dem i den storlek du önskar)

Tid: 30 minuter

Ingredienser

1/2-1 dl vegansk Nutella eller nötkräm

400 g marsipan

200 g vegansk ljus choklad

Klicka ut nötkräm i  klickar på ett bakplåtspapper. Jag har fyllt krämen i en spritspåse och spritsat ut den. Ställ in bakplåtspappret i frysen i 10 minuter. Dela marsipanen i bitar och rulla till bollar. Tryck ut en generös grop med tummen i varje boll. Lägg i de frysta klickarna av nötkrämen i groparna och nyp ihop bollarna. Forma till ägg. Lägg in äggen i frysen igen medan du smälter chokladen i micro eller över vattenbad. Doppa äggen i chokladen och låt chokladen rinna av lite. Lägg chokladäggen på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. Förvara i kylskåp.