Vegansk sommartårta med färska bär

En härlig, vacker sommartårta med färska bär är allt som behövs. Det är enkelt, gott och passar alla! Bottnarna är gjorda av sockerkaka och fyllningen består av en simpel grädde, lite färskost och hallon.

Tårtformarna jag använder hittar du här

sommartårta

vegansk sommartårta

Vegansk sommartårta med färska bär

Portioner: 6 stycken

Tid: 1 timme + tid för bottnarna att svalna

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Tårtbottnar

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad naturell yoghurt

1 dl neutral olja

Mjölkfritt margarin och ströbröd till formarna

Fyllning

1/2  dl frysta hallon

3 msk gelésocker

200 g växtbaserad färskost

2 dl växtbaserad vispgrädde

 

Färska bär till dekoration

tårta med bär

Smöra och bröa 4 st av formarna. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om med en slickepott. Tillsätt yoghurt och olja och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt bottnarna svalna helt.

Blanda hallon och gelésocker i en kastrull och koka ihop tills det tjocknar något. Låt svalna i kylskåpet. Vispa färskosten med elvisp så den blir slät. Tillsätt grädden och vispa ihop tills du får en riktigt fluffig kräm. Blanda i hallonen och häll upp krämen i en spritspåse. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa fyllningen på bottnen. Lägg på en ny botten och spritsa över den. Upprepa tills du spritsat kräm på alla bottnar. Toppa med färska bär.

 

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk sommartårta med färska bär”

  1. Kan man frysa botten om man vill förbereda några dagar i förväg?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Det går jättebra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *