En härlig, vacker sommartårta med färska bär är allt som behövs. Det är enkelt, gott och passar alla! Bottnarna är gjorda av sockerkaka och fyllningen består av en simpel grädde, lite färskost och hallon.
Tårtformarna jag använder hittar du här


Vegansk sommartårta med färska bär
Portioner: 6 stycken
Tid: 1 timme + tid för bottnarna att svalna
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Tårtbottnar
1 1/2 dl kikärtsspad
270 g/3 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
10 g/2 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
1 dl växtbaserad naturell yoghurt
1 dl neutral olja
Mjölkfritt margarin och ströbröd till formarna
Fyllning
1/2 dl frysta hallon
3 msk gelésocker
200 g växtbaserad färskost
2 dl växtbaserad vispgrädde
Färska bär till dekoration

Smöra och bröa 4 st av formarna. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om med en slickepott. Tillsätt yoghurt och olja och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
Blanda hallon och gelésocker i en kastrull och koka ihop tills det tjocknar något. Låt svalna i kylskåpet. Vispa färskosten med elvisp så den blir slät. Tillsätt grädden och vispa ihop tills du får en riktigt fluffig kräm. Blanda i hallonen och häll upp krämen i en spritspåse. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa fyllningen på bottnen. Lägg på en ny botten och spritsa över den. Upprepa tills du spritsat kräm på alla bottnar. Toppa med färska bär.






Lämna ett svar