Pavlova är en maräng som man gör till en härlig tårta med grädde och bär! Jag har gjort mina i miniformat eller portionsformar om man föredrar det namnet istället. Det kanske är härligt i pandemitider, att få en egen lite tårta?
Jag har fyllt mina pavlovas med mintchokladkräm, grädde och varma hallon. Så goda!
Vegansk minipavlova med mintchoklad
Portioner: 6 stycken
Tid: 2 1/2 timmar
Ugn: 100 grader
Ingredienser
Maräng
1 1/2 dl kikärtsspad
180 g/2 dl strösocker
60 g/1 dl florsocker
12 g/1 msk majsstärkelse
Om du använder frystorkat kikärtsspad följer du det här receptet
Mintchokladkräm
200 g vegansk mintchoklad
1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Topping
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
2 dl frysta hallon
10 g/2 tsk vaniljsocker
Gör marängen. Vispa upp kikärtsspadet till ett skum. Tillsätt lite strösocker i taget tills du vispat ned att och du har en fluffig smet. Tillsätt lite florsocker i taget tills du har en fast maräng. Vispa snabbt i majsstärkelsen. Vispa inte marängen för länge, när den är toppig och fast så är den klar. Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut 6 stycken skålar på ett bakplåtspapper. Torka marängerna i ugnen i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i 30 minuter till. Gräddningstiden kan variera. Efter 1 1/2 timme kan du öppna ugnen och slå lätt på botten av en maräng, är den hård kan du stänga av ugnen. Är den fortfarande mjuk i botten gräddar du dem en halvtimme till. Förvara marängerna i rumstemperatur.
Medan marängerna är i ugnen gör du mintchokladkrämen. Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i chokladen och rör om tills du fått en slät kräm. Häll upp i en spritspåse och låt svalna i rumstemperatur. Värm hallonen med vaniljsocker i micron och låt stå i rumstemperatur. Vispa grädden fast. Fyll dina pavlovas med mintchokladkräm, grädde och färska bär innan servering.
Lämna ett svar