Vegansk minipavlova med mintchoklad

 

Pavlova är en maräng som man gör till en härlig tårta med grädde och bär! Jag har gjort mina i miniformat eller portionsformar om man föredrar det namnet istället. Det kanske är härligt i pandemitider, att få en egen lite tårta?

Jag har fyllt mina pavlovas med mintchokladkräm, grädde och varma hallon. Så goda!

vegansk pavlova

Vegansk minipavlova med mintchoklad

Portioner: 6 stycken

Tid: 2 1/2 timmar

Ugn: 100 grader

Ingredienser

Maräng

1 1/2 dl kikärtsspad

180 g/2 dl strösocker

60 g/1 dl florsocker

12 g/1 msk majsstärkelse

Om du använder frystorkat kikärtsspad följer du det här receptet

Mintchokladkräm

200 g vegansk mintchoklad

1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Topping

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

2 dl frysta hallon

10 g/2 tsk vaniljsocker

Gör marängen. Vispa upp kikärtsspadet till ett skum. Tillsätt lite strösocker i taget tills du vispat ned att och du har en fluffig smet. Tillsätt lite florsocker i taget tills du har en fast maräng. Vispa snabbt i majsstärkelsen. Vispa inte marängen för länge, när den är toppig och fast så är den klar. Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut 6 stycken skålar på ett bakplåtspapper. Torka marängerna i ugnen i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i 30 minuter till. Gräddningstiden kan variera. Efter 1 1/2 timme kan du öppna ugnen och slå lätt på botten av en maräng, är den hård kan du stänga av ugnen. Är den fortfarande mjuk i botten gräddar du dem en halvtimme till. Förvara marängerna i rumstemperatur.

Medan marängerna är i ugnen gör du mintchokladkrämen. Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i chokladen och rör om tills du fått en slät kräm. Häll upp i en spritspåse och låt svalna i rumstemperatur. Värm hallonen med vaniljsocker i micron och låt stå i rumstemperatur. Vispa grädden fast. Fyll dina pavlovas med mintchokladkräm, grädde och färska bär innan servering.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *