No bake vaniljtårta (vegan)

Den här vaniljtårtan kräver ingen ugn! Så skönt att slippa ha koll på temperaturer och gräddingstider, särskilt i sommarvärmen. Den är gjord i två lager med digestive och färskostkräm varvat. På toppen ligger ett härligt chokladtäcke och chokladdoppade jordgubbar. MUMS!

no bake tårta

no bake cheesecake vegan

No bake vaniljtårta (vegan)

Portioner: 8-10

Tid: 40 min + 4 timmar frystid (eller en natt i kylskåp)

Ingredienser

Botten

400 g digestivekex

200 g mjölkfritt margarin

Fyllning

600 g växtbaserad färskost

1 dl växtbaserad vispgrädde

10 g/2 tsk vaniljsocker

80 g/1 1/2 dl florsocker

no bake vaniljtårta

Topping

200 g vegansk ljus choklad

1 dl växtbaserad vispgrädde

Färska jordgubbar, så många du vill

100 g vegansk vit choklad (eller mer om du har mer än 10 stycken jordgubbar)

no bake vaniljtårta

Gör så här

Botten: Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut hälften av smulorna i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Ställ den andra hälften åt sidan.

Fyllning: Vispa färskosten med elvisp så den blir slät och fin. Tillsätt grädden och vispa tills du får en fluffig kräm. Sikta i vaniljsocker och florsocker och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut hälften av smeten över bottnen i formen. Bred sedan ut andra lagret kexsmulor och tryck till lätt. Bred sedan på sista delen av fyllningen och ställ in formen i frysen i 4 timmar eller i kylskåpet över natten.

Topping: Smält choklad och grädde i en kastrull på låg värme tills du får en slät kräm. Bred över krämen över tårtan och ställ in i kylskåpet. Spara lite av chokladkrämen och häll i den i en spritspåse. Smält vit choklad i micro på låg värme eller över ett vattenbad. Doppa jordgubbarna i den vita chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla över den ljusa chokladen och ställ in jordgubbarna i kylskåpet så chokladen stelnar. Dekorera tårtan men jordgubbarna innan servering. Jag blandade chokladdoppade jordgubbar och jordgubbar.

 

 

Kommentarer

2 svar till ”No bake vaniljtårta (vegan)”

  1. Profilbild för Gabriella
    Gabriella

    Vilken vitchoklad använder du? Jag har använt green stars vita choklad men varje gång jag smälter den över vattenbad eller i mikro så blir den grynig och skär sig och blir helt oanvändbar. Har du något tips eller någon annan vegansk vitchoklad som kan funka?

    1. Hej,

      Värmer du den för mycket? Du råkar inte få i lite vatten i den? Kontrollera det, för det kan vara det som strular.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *