Vegansk skagencheesecake

Så, ni vet mammas Smack? Nu har jag gjort den till en enda stor cheesecake! Vad passar bättre till buffébordet än den här godingen?

Mammas smack är en skagenröra deluxe. Anledningen till att den döptes till just Smack var att den var så god så den smackade i munnen när vi åt den! Just mammans Smack är inte vegansk, men det är min. Den är gjord på helt växtbaserade ingredienser med tofu som huvudråvara! Det som skiljer mammas Smack från vanlig skagenröra är den generösa mängden avokado och lite mer syrlighet från citron. Jag älskar den!

Vi kan lika gärna kalla den för mammas Smack-cheesecake!

Vegansk skagencheesecake

Portioner: 10-12 stycken

Tid: 30 minuter + 3 timmar i kylskåp

Ingredienser

Botten

10 skivor kavring

175 g mjölkfritt margarin

Fyllning

600 g växtbaserad färskost (jag har använt Oatly)

1 dl växtbaserad majonäs

400 g extra fast tofu (jag använder YiPin)

1 rödlök

2 st mogna avokado

80 g tångrom

1/2 dl finhackad dill

1/2 citron, skal och saft

Salt och svartpeppar efter smak

Topping

80 g tångrom

Färsk dill

Gör så här

Botten: Mixa kavringen i en matberedare till smulor. Smält margarinet på låg värme och blanda det med smulorna. Tryck ut smulorna i en springform (24 cm i diameter) som är klädd i bakplåtspapper. Det är viktigt att formen är klädd, annars kommer cheesecaken fastna.

Fyllning:

Blanda färskost och majonäs i en skål. Hacka tofun i 1×1 cm stora bitar eller smula ned den i skålen (det beror på hur mycket tuggmotstånd du vill ha). Hacka rödlöken smått.. Skiva avokadon i mindre bitar. Hacka dillen. Tillsätt allt i skålen. Riv citronskalet och pressa ned saften. Häll i tångromen. Blanda ihop till en jämn kräm och smaka av med salt och peppar.

Bred ut krämen över bottnen och ställ in i kylskåpet i minst 3 timmer (eller över natten).

Topping: Plocka ut cheesecaken ur formen och ta bort bakplåtspappret. Fina eventuellt till kanterna genom att dra en slickepott runt om. Klicka ut tångrom på toppen av cheesecaken och lägg på lite färsk dill innan servering. Förvara i kylskåp

2
13

No bake vaniljtårta (vegan)

Den här vaniljtårtan kräver ingen ugn! Så skönt att slippa ha koll på temperaturer och gräddingstider, särskilt i sommarvärmen. Den är gjord i två lager med digestive och färskostkräm varvat. På toppen ligger ett härligt chokladtäcke och chokladdoppade jordgubbar. MUMS!

No bake vaniljtårta (vegan)

Portioner: 8-10

Tid: 40 min + 4 timmar frystid (eller en natt i kylskåp)

Ingredienser

Botten

400 g digestivekex

200 g mjölkfritt margarin

Fyllning

600 g växtbaserad färskost

1 dl växtbaserad vispgrädde

10 g/2 tsk vaniljsocker

80 g/1 1/2 dl florsocker

Topping

200 g vegansk ljus choklad

1 dl växtbaserad vispgrädde

Färska jordgubbar, så många du vill

100 g vegansk vit choklad (eller mer om du har mer än 10 stycken jordgubbar)

Gör så här

Botten: Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut hälften av smulorna i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Ställ den andra hälften åt sidan.

Fyllning: Vispa färskosten med elvisp så den blir slät och fin. Tillsätt grädden och vispa tills du får en fluffig kräm. Sikta i vaniljsocker och florsocker och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut hälften av smeten över bottnen i formen. Bred sedan ut andra lagret kexsmulor och tryck till lätt. Bred sedan på sista delen av fyllningen och ställ in formen i frysen i 4 timmar eller i kylskåpet över natten.

Topping: Smält choklad och grädde i en kastrull på låg värme tills du får en slät kräm. Bred över krämen över tårtan och ställ in i kylskåpet. Spara lite av chokladkrämen och häll i den i en spritspåse. Smält vit choklad i micro på låg värme eller över ett vattenbad. Doppa jordgubbarna i den vita chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla över den ljusa chokladen och ställ in jordgubbarna i kylskåpet så chokladen stelnar. Dekorera tårtan men jordgubbarna innan servering. Jag blandade chokladdoppade jordgubbar och jordgubbar.

0
20

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk chokladbollstårta

Chokladbollar kan ju vara guds gåva till mänskligheten! De är enkla att baka, kladdiga, söta, chokladiga och det är absolut omöjligt att bara äta en, visst?

Jag har gjort en hel tårta med chokladbollar! Kanske till kalaset?

Jag mixar alla ingredienser i en matberedare när jag gör chokladbollssmet. Jag tycker att det blir en krämigare konsistens vilket jag föredrar! Jag använder den här matberedaren

Vegansk chokladtårta

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 1 1/2 timme

Ingredienser

Chokladbollssmet

300 gram mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

2/3 dl kallt, starkt kaffe

3 g/1/2 tsk salt

400 g/10 dl havregryn

Topping

150 g vegansk ljus choklad

50 g/1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Pärlsocker

Färska bär

Gör så här

Chokladbolssmet: Mixa alla ingredienser till chokladbolssmeten och tryck ut den i en bakplåtpapperklädd form (20 cm i diameter). Spara lite smet som du rullar till bollar. Ställ in i kylskåpet i 1 timme.

Topping: Plocka ut chokladbollstårtan ur formen. Sprid ut pärlsocker på ett stort fat eller ett bakplåtspapper och rulla kanterna av tårtan i pärlsockret. Lägg på ett fat. Smält choklad och grädde i micron eller i en kastrull på spisen på låg värme. Bred ut chokladen över tårtan. Rulla chokladbollarna i pärlsocker och dekorera med chokladbollar och färska bär. Förvara i kylskåpet.

0
11