
No bake vaniljtårta (vegan)
Den här vaniljtårtan kräver ingen ugn! Så skönt att slippa ha koll på temperaturer och gräddingstider, särskilt i sommarvärmen. Den är gjord i två lager med digestive och färskostkräm varvat. På toppen ligger ett härligt chokladtäcke och chokladdoppade jordgubbar. MUMS!
No bake vaniljtårta (vegan)
Portioner: 8-10
Tid: 40 min + 4 timmar frystid (eller en natt i kylskåp)
Ingredienser
Botten
400 g digestivekex
200 g mjölkfritt margarin
Fyllning
600 g växtbaserad färskost
1 dl växtbaserad vispgrädde
10 g/2 tsk vaniljsocker
80 g/1 1/2 dl florsocker
Topping
200 g vegansk ljus choklad
1 dl växtbaserad vispgrädde
Färska jordgubbar, så många du vill
100 g vegansk vit choklad (eller mer om du har mer än 10 stycken jordgubbar)
Gör så här
Botten: Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut hälften av smulorna i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Ställ den andra hälften åt sidan.
Fyllning: Vispa färskosten med elvisp så den blir slät och fin. Tillsätt grädden och vispa tills du får en fluffig kräm. Sikta i vaniljsocker och florsocker och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut hälften av smeten över bottnen i formen. Bred sedan ut andra lagret kexsmulor och tryck till lätt. Bred sedan på sista delen av fyllningen och ställ in formen i frysen i 4 timmar eller i kylskåpet över natten.
Topping: Smält choklad och grädde i en kastrull på låg värme tills du får en slät kräm. Bred över krämen över tårtan och ställ in i kylskåpet. Spara lite av chokladkrämen och häll i den i en spritspåse. Smält vit choklad i micro på låg värme eller över ett vattenbad. Doppa jordgubbarna i den vita chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla över den ljusa chokladen och ställ in jordgubbarna i kylskåpet så chokladen stelnar. Dekorera tårtan men jordgubbarna innan servering. Jag blandade chokladdoppade jordgubbar och jordgubbar.