No bake vaniljtårta (vegan)

Den här vaniljtårtan kräver ingen ugn! Så skönt att slippa ha koll på temperaturer och gräddingstider, särskilt i sommarvärmen. Den är gjord i två lager med digestive och färskostkräm varvat. På toppen ligger ett härligt chokladtäcke och chokladdoppade jordgubbar. MUMS!

No bake vaniljtårta (vegan)

Portioner: 8-10

Tid: 40 min + 4 timmar frystid (eller en natt i kylskåp)

Ingredienser

Botten

400 g digestivekex

200 g mjölkfritt margarin

Fyllning

600 g växtbaserad färskost

1 dl växtbaserad vispgrädde

10 g/2 tsk vaniljsocker

80 g/1 1/2 dl florsocker

Topping

200 g vegansk ljus choklad

1 dl växtbaserad vispgrädde

Färska jordgubbar, så många du vill

100 g vegansk vit choklad (eller mer om du har mer än 10 stycken jordgubbar)

Gör så här

Botten: Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut hälften av smulorna i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Ställ den andra hälften åt sidan.

Fyllning: Vispa färskosten med elvisp så den blir slät och fin. Tillsätt grädden och vispa tills du får en fluffig kräm. Sikta i vaniljsocker och florsocker och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut hälften av smeten över bottnen i formen. Bred sedan ut andra lagret kexsmulor och tryck till lätt. Bred sedan på sista delen av fyllningen och ställ in formen i frysen i 4 timmar eller i kylskåpet över natten.

Topping: Smält choklad och grädde i en kastrull på låg värme tills du får en slät kräm. Bred över krämen över tårtan och ställ in i kylskåpet. Spara lite av chokladkrämen och häll i den i en spritspåse. Smält vit choklad i micro på låg värme eller över ett vattenbad. Doppa jordgubbarna i den vita chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ringla över den ljusa chokladen och ställ in jordgubbarna i kylskåpet så chokladen stelnar. Dekorera tårtan men jordgubbarna innan servering. Jag blandade chokladdoppade jordgubbar och jordgubbar.

0
20

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk chokladbollstårta

Chokladbollar kan ju vara guds gåva till mänskligheten! De är enkla att baka, kladdiga, söta, chokladiga och det är absolut omöjligt att bara äta en, visst?

Jag har gjort en hel tårta med chokladbollar! Kanske till kalaset?

Jag mixar alla ingredienser i en matberedare när jag gör chokladbollssmet. Jag tycker att det blir en krämigare konsistens vilket jag föredrar! Jag använder den här matberedaren

Vegansk chokladtårta

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 1 1/2 timme

Ingredienser

Chokladbollssmet

300 gram mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

2/3 dl kallt, starkt kaffe

3 g/1/2 tsk salt

400 g/10 dl havregryn

Topping

150 g vegansk ljus choklad

50 g/1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Pärlsocker

Färska bär

Gör så här

Chokladbolssmet: Mixa alla ingredienser till chokladbolssmeten och tryck ut den i en bakplåtpapperklädd form (20 cm i diameter). Spara lite smet som du rullar till bollar. Ställ in i kylskåpet i 1 timme.

Topping: Plocka ut chokladbollstårtan ur formen. Sprid ut pärlsocker på ett stort fat eller ett bakplåtspapper och rulla kanterna av tårtan i pärlsockret. Lägg på ett fat. Smält choklad och grädde i micron eller i en kastrull på spisen på låg värme. Bred ut chokladen över tårtan. Rulla chokladbollarna i pärlsocker och dekorera med chokladbollar och färska bär. Förvara i kylskåpet.

0
11

Lennart (drink)

Lennart var min tonårskärlek på krogen. En del bartendrar som jag bad göra den här drinken visste inte ens vad det var. Dom borde blivit sparkade rakt ut ur bardisken. Lennart är en mycket enkel och mycket god drink gjord på päronkonjak.

Visste ni att jag gick på restaurangskolan med inrikting servering på gymnasiet? Japp, jag har gått en barkurs. Det var så roligt och hade jag inte haft ett jobb och inga barn hade ni troligtvis hittat mig i en bardisk på närmsta krog! Det var i skolan jag lärde mig att göra en Lennart och sedan dess har jag varit alldeles övertygad om att jag inte kommer svika honom när det vankas drinkar!

Lennart (drink)

Portioner: 1 styck

Tid: 5 minuter

Ingredienser

6 cl päronkonjar

2 cl limejuice

ca 20 cl Sprite (eller liknande)

Limeskivor

Is

Gör så här

Häll päronkonjak i ett glas. Lägg till limejuice, limeskivor och is. Toppa med Sprite. Servera genast.

2
5