Kan ni ana min lycka när jag insåg att Nesquik-puffar är veganska?!?! Jag tog mig en liten glädjedans vid frukostbordet så familjen undrade om jag tappat det. Den lyckan kan bara en vegan förstå, när man hittar något som är veganskt som man inte trodde var veganskt!


Den här kladdkakan med Nesquick-puffar är inget avancerat. Bara en god kladdkaka med goda frukostflingor i! Ibland tycker jag att det räcker, man behöver inte ha massa kladdiga toppings och fancy fyllningar. Eller var säger ni?
Vegansk kladdkaka med Nesquick-puffar
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 40 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
125 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
75 g/1 dl ljust farinsocker
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
20 g/1/2 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
3 dl Nesquik-puffar

Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Det är viktigt att margarinet inte börjar bubbla, då finns risken att kladdkakan skär sig. Tillsätt alla ingredienser i kastrullen utom Nesquik-puffarna och blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt 2 dl puffar i smeten och rör ihop. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Strö över 1 dl Nesquik-puffar på toppen av kladdkakan och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan ska vara fast i kanterna och vobblig i mitten när den är klar. Låt den sedan svalna helt i rumstemperatur eller i kylskåp. Servera med en kul vegansk vaniljglass.







Lämna ett svar