Vegansk kladdkaka med Nesquik-puffar

Kan ni ana min lycka när jag insåg att Nesquik-puffar är veganska?!?! Jag tog mig en liten glädjedans vid frukostbordet så familjen undrade om jag tappat det. Den lyckan kan bara en vegan förstå, när man hittar något som är veganskt som man inte trodde var veganskt!

kladdkaka nesquik

kladdkakanesquik1

Den här kladdkakan med Nesquick-puffar är inget avancerat. Bara en god kladdkaka med goda frukostflingor i! Ibland tycker jag att det räcker, man behöver inte ha massa kladdiga toppings och fancy fyllningar. Eller var säger ni?

Vegansk kladdkaka med Nesquick-puffar

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 40 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

125 g mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

75 g/1 dl ljust farinsocker

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

20 g/1/2 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

3 dl Nesquik-puffar

kladdkaka nesquik

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Det är viktigt att margarinet inte börjar bubbla, då finns risken att kladdkakan skär sig. Tillsätt alla ingredienser i kastrullen utom Nesquik-puffarna och blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt 2 dl puffar i smeten och rör ihop. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Strö över 1 dl Nesquik-puffar på toppen av kladdkakan och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan ska vara fast i kanterna och vobblig i mitten när den är klar. Låt den sedan svalna helt i rumstemperatur eller i kylskåp. Servera med en kul vegansk vaniljglass.

kladdkaka nesquik