Dessa små pajer med blåbär är inte bara söta att titta på, de är också väldigt trevliga att äta! Det är något särskilt med paj i portionsform, det blir mer som en efterrätt än fika, håller ni med?


Jag använder de här portionsformarna när jag bakar dessa pajer och jag har 4 stycken likadana.
Veganska minipajer med blåbär
Portioner: 14 stycken
Tid: 1 timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Pajskal
100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
67 g/3/4 dl strösocker
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
En nypa salt
Ev. lite vatten
Fyllning
200 g frysta blåbär
52 g/4 msk strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
8 g/2 tsk majsstärkelse


Gör så här
Pajdeg: Nyp ihop alla ingredienser till fyllningen. Tillsätt någon tesked vatten om du upplever att degen blir alldeles för smulig. När du har en smidig, men inte kladdig deg är den klar. Fördela pajdegen i pajformarna. Skalen ska inte vara för tjocka, men de ska täcka hela formen. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formarna i kylskåpet i 10 minuter.
Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Fördela fyllningen i pajskalen och grädda dem mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt pajerna svalna något i sina formar innan du plockar ut dem. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.






Lämna ett svar