Veganska minipajer med blåbär

Dessa små pajer med blåbär är inte bara söta att titta på, de är också väldigt trevliga att äta! Det är något särskilt med paj i portionsform, det blir mer som en efterrätt än fika, håller ni med?

minipajer bär

minipaj bär vegan

Jag använder de här portionsformarna när jag bakar dessa pajer och jag har 4 stycken likadana.

Veganska minipajer med blåbär

Portioner: 14 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Pajskal

100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

67 g/3/4 dl strösocker

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

En nypa salt

Ev. lite vatten

Fyllning

200 g frysta blåbär

52 g/4 msk strösocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

8 g/2 tsk majsstärkelse

minipajer blåbär

minipajer blåbär vegan

Gör så här

Pajdeg: Nyp ihop alla ingredienser till fyllningen. Tillsätt någon tesked vatten om du upplever att degen blir alldeles för smulig. När du har en smidig, men inte kladdig deg är den klar. Fördela pajdegen i pajformarna. Skalen ska inte vara för tjocka, men de ska täcka hela formen. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formarna i kylskåpet i 10 minuter.

Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Fördela fyllningen i pajskalen och grädda dem mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt pajerna svalna något i sina formar innan du plockar ut dem. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.