Vegansk morotskaka som en cookie? En ljuvlig kaka som smakar morotskaka fast med en seg insida och frasiga kanter. Givetvis är kakorna toppade med en härlig färskostkräm!
Jag gillar cookies. Jag tycker konsistensen är magisk och när man har lite fantasi kan man komma på väldigt goda smakkombinationer! Den här kombinationen har jag dock inte kommit på själv. En följare till mig har skrivit flera gånger och önskat att jag ska ta fram ett recept på just dessa kakor. Och vem är jag att missa en sån chans till ett gott recept? 😉
Veganska morotskaka cookies
Portioner: 15 stycken
Tid: 40 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kakor
150 g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
75 g/1 dl mjukt farinsocker
30 g/2 msk kikärtsspad eller vatten
180 g/3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen, torkad ingefära
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
60 g/2 st små morötter
Cream cheese frosting
200 g växtbaserad färskost
1/2 dl växtbaserad vispgrädde
60 g/1 dl florsocker
1 st lime, skalet
Gör så här
Kakor: Vispa ihop margarin, strösocker och farinsocker tills det gått ihop till en kräm. Tillsätt kikärtsspad/vatten och vispa ihop snabbt. Blanda de torra ingredienserna och finriv morötterna. Tillsätt torra ingredienser och morötter i smeten och vänd ihop till en kakdeg. Forma 15 stycken bollar av kakdegen och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt.
Frosting: Vispa färskosten med elvisp tills den är helt klumpfri. Tillsätt vispgrädden och vispa till en fluffig kräm. Sikta ned florsockret och vänd in den i krämen. Bred ut frostingen över kakorna och riv över limeskal.
De färdiga kakorna går att förvara i kylskåpet i upp till 5 dagar. Vill du frysa kakorna bör du göra det utan frostingen.
Lämna ett svar