Nötringar (veganska)

Den här magiska småkakan är en dubbel mördegskaka fylld med nötkräm och doppad i choklad. Småkakan småkaka om ni frågar mig!

nötringar

Nötringar (veganska)

Portioner: 15 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Mördeg

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

3 g/1/2 tsk salt

Fyllning

175 g nötkräm

Topping

100 g vegansk ljus choklad

Rostade, hackade hasselnötter

nötringar

nötringar

Gör så här

Mördeg: Knåda ihop ingredienserna till en smidig deg. Jag brukar göra detta i min matberedare men det går lika bra för hand. Lägg in degen i kylskåpet i 10 minuter. Kavla sedan ut den tills den blir 1/2 cm tjock. Jag brukar. kavla mellan två bakplåtspapper för att degen inte ska fastna i kaveln eller i bänken. Stansa ut 30 stycken kakor som är ungefär lika stora som Ballerinakex. Jag använder dessa kakstansar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper (dom kommer inte smälta ut). Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter och låt dem sedan svalna på plåten.

Fyllning: Fyll en spritspåse med nötkrämen och sprita ut ett lager nötkräm på hälften av kakorna. Lägg över de andra kakorna och tryck till lite så de sitter fast i varandra.

Topping: Smält chokladen i micro på låg värme eller över vattenbad. Doppa toppen av kakorna i smält choklad och strö över hackade hasselnötter. Låt chokladen stelna. Förvara i ett sval utrymme i en plastpåse eller i frysen.

nötringar