Ni vet godiset Bounty som smakar kokos och choklad? Det var mitt favoritgodis innan jag började äta växtbaserat! Minns ni att den är lite kladdig i mitten? Det var där jag fick idén om att göra en kladdkaka som smakar Bounty, jag menar, kladdkaka är ju också kladdig i mitten och när jag toppade den med chokladtryffel blev den så god!

Den här kladdkakan är härligt seg men smak av kokos toppad med en chokladtryffel. Så enkel att baka och så god!
Vegansk Bountykladdkaka
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 1 1/2 timmar
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
75 g/1 dl farinsocker
150 gram/2 1/2 dl vetemjöl
40 gram/1 dl kokosflingor
10 gram/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
100 gram/1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Chokladtryffel
2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
200 g mörk choklad, 54%

Gör så här
Kladdkaka: Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper. Smält margarinet långsamt i en kastrull. Det är viktigt att margarinet inte börjar bubbla. Dra av kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser tills du får en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i springformen och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan är färdig när den är fast i kanterna men vobblig i mitten. Låt kladdkakan svalna i rumstemperatur eller i kylskåp.
Chokladtryffel: Värm grädden i en kastrull eller i micro. Hacka chokladen och blanda ned den i den varma grädden tills du får en slät kräm. Bred ut krämen över kladdkakan och låt stelna helt. Servera kladdkakan med vaniljglass.







Lämna ett svar