Vegansk Bountykladdkaka

Ni vet godiset Bounty som smakar kokos och choklad? Det var mitt favoritgodis innan jag började äta växtbaserat! Minns ni att den är lite kladdig i mitten? Det var där jag fick idén om att göra en kladdkaka som smakar Bounty, jag menar, kladdkaka är ju också kladdig i mitten och när jag toppade den med chokladtryffel blev den så god!

vegansk Bountykladdkaka

Den här kladdkakan är härligt seg men smak av kokos toppad med en chokladtryffel. Så enkel att baka och så god!

Vegansk Bountykladdkaka

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 1 1/2 timmar

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

75 g/1 dl farinsocker

150 gram/2 1/2 dl vetemjöl

40 gram/1 dl kokosflingor

10 gram/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

100 gram/1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Chokladtryffel

2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

200 g mörk choklad, 54%

Vegansk bountykladdkaka

Gör så här

Kladdkaka: Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper. Smält margarinet långsamt i en kastrull. Det är viktigt att margarinet inte börjar bubbla. Dra av kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser tills du får en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i springformen och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kladdkakan är färdig när den är fast i kanterna men vobblig i mitten. Låt kladdkakan svalna i rumstemperatur eller i kylskåp.

Chokladtryffel: Värm grädden i en kastrull eller i micro. Hacka chokladen och blanda ned den i den varma grädden tills du får en slät kräm. Bred ut krämen över kladdkakan och låt stelna helt. Servera kladdkakan med vaniljglass.

kokoskladdkaka4

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *