Segmjuka, chokladiga browniecookies toppade med kokoskola och smält choklad. Alltså, JAAA!!
Man kan jämföra dem med smaker som finns i godiset Bounty, alltså choklad och kokos. En favoritsmak, inte sant?


Veganska browniecookies med kokoskola
Portioner: 10 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 150 grader
Ingredienser
Browniecookies
5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad
100 g vatten
180 g/2 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g /1/2 salt
200 g mörk choklad, 54%ig
Kokoskola
70 g/1/2 dl ljus sirap
45 g/1/2 dl strösocker
1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 krm salt
40 g/1 dl kokosflingor
25 g mjölkfritt margarin
Choklad
100 g vegansk ljus choklad
1 tsk kokosolja
Flingsalt

Browniecookies: Blanda pulver och vatten i en stor skål. Tillsätt strösockret och vispa i 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om ett några gånger med en slickepott. Smält 200 g choklad över vattenbad eller i micron och vänd ned den i smeten tills den blir jämn och slät. Vänd i chokladknapparna. Använd en glasskopa för att fördela kaksmeten över två plåtar med bakplåtspapper. Du behöver grädda alla kakor samtidigt i ugnen men du behöver två plåtar, därför är det viktigt att använda varmluft så du får en jämn temperatur över hela ugnen. Anledningen är att kaksmeten stelnar väldigt fort eftersom den innehåller smält choklad och om du gräddar den i olika ömgångar kommer andra omgången inte alls få samma resultat som första. Grädda kakorna i 9-11 minuter.
Kokoskola: Koka sirap, socker, matlagningsgrädde och salt till en kola som mäter 118-120 grader och dra sedan av kastrullen från plattan. Blanda i kokosflingor och margarin tills margarinet smält ihop med kolan. Låt kokoskolan svalna något och bred sedan ut den över kakorna.
Choklad: Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad eller i micro. Rör om då och då så chokladen inte bränns. lägg lite smält choklad på varje kaka och toppa med flingsalt.






Lämna ett svar