Veganska jordnötskakor

Dessa härliga, lite sega jordnötskakor med choklad är väldigt trevliga att doppa i kaffet!


Från början blev detta ett misslyckat recept som ändå blev väldigt lyckat! Efter att jag provbakat det ett par gånger bestämde jag mig för att detta blev bra. Kakorna blir inte riktigt lika sega och flyter inte ut lika mycket som mina chocolate chip cookies. Dessa är lite mer som småkakor men ändå lite sega!

jordnötskakor veganska

veganska jordnötskakor

Veganska jordnötskakor

Portioner: 25 stycken

Tid: 40 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

100 g osockrat jordnötssmör, rumstempererat

75 g/1 dl mjukt farinsocker

90 g/1 dl strösocker

1/2 dl växtbaserad dryck (typ havredryck)

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

1 dl. hackade jordnötter

150 mörka chokladknappar

jordnötskakor

Gör så här

Vispa margarin, jordnötssmör, farinsocker och strösocker tills det gått ihop till en kräm. Tillsätt drycken och vispa tills det precis gått ihop med smeten. Vänd i de torra ingredienserna tills du får en deg. Hacka jordnötterna smått och blanda i smeten tillsammans med 100 g av chokladknapparna. Rulla 25 stycken bollar av degen och fördela på 2 stycken plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i ca 10 minuter. Strö över chokladknappar direkt när du plockat ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på plåten. Kakorna går bra att frysa eller förvara i en lufttät burk.