Veganska browniecookies med kokoskola

Segmjuka, chokladiga browniecookies toppade med kokoskola och smält choklad. Alltså, JAAA!!

Man kan jämföra dem med smaker som finns i godiset Bounty, alltså choklad och kokos. En favoritsmak, inte sant?

veganska browniecookies med kokoskola

bountycookies

Veganska browniecookies med kokoskola

Portioner: 10 stycken

Tid: 30 minuter

Ugn: 150 grader

Ingredienser

Browniecookies

5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad

100 g vatten

180 g/2 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g /1/2 salt

200 g mörk choklad, 54%ig

Kokoskola

70 g/1/2 dl ljus sirap

45 g/1/2 dl strösocker

1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

2 krm salt

40 g/1 dl kokosflingor

25 g mjölkfritt margarin

Choklad

100 g vegansk ljus choklad

1 tsk kokosolja

Flingsalt

browniecookies bounty

Browniecookies: Blanda pulver och vatten i en stor skål. Tillsätt strösockret och vispa i 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd om ett några gånger med en slickepott. Smält 200 g choklad över vattenbad eller i micron och vänd ned den i smeten tills den blir jämn och slät. Vänd i chokladknapparna. Använd en glasskopa för att fördela kaksmeten över två plåtar med bakplåtspapper. Du behöver grädda alla kakor samtidigt i ugnen men du behöver två plåtar, därför är det viktigt att använda varmluft så du får en jämn temperatur över hela ugnen. Anledningen är att kaksmeten stelnar väldigt fort eftersom den innehåller smält choklad och om du gräddar den i olika ömgångar kommer andra omgången inte alls få samma resultat som första. Grädda kakorna i 9-11 minuter.

Kokoskola: Koka sirap, socker, matlagningsgrädde och salt till en kola som mäter 118-120 grader och dra sedan av kastrullen från plattan. Blanda i kokosflingor och margarin tills margarinet smält ihop med kolan. Låt kokoskolan svalna något och bred sedan ut den över kakorna.

Choklad: Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad eller i micro. Rör om då och då så chokladen inte bränns. lägg lite smält choklad på varje kaka och toppa med flingsalt.