Dessa veganska bananmuffins med nötkräm tog slut väldigt fort! Planen var att frysa in dem och plocka fram vid besök, men det hanns inte med innan någon länsat dem 😉
Att baka med banan är väldigt tacksamt. Dels får man användning av bananer som blivit bruna, utan att behöva kasta dem. Bananer ger också en härlig, saftig textur och så klart en ljuvlig smak!

Veganska bananmuffins med nötkräm
Portioner: 10 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
50 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
2 medelstora, bruna bananer
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
100 g nötkräm original

Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mosa bananerna och blanda ned dem i skålen tillsammans med det smälta margarinet och matlagningsgrädden. Vänd ihop till en jämn smet. Fyll 10 stycken muffinsformar med ungefär 2 matskedar smet. Klicka i ungefär 1 matsked nötkräm och täck med 2 matskedar smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter och låt dem svalna något innan du äter.






Lämna ett svar