Veganska kladdkakemuffins

Kladdkaka i en muffin? Det kan ju vara något av det bästa man kan äta! Det blir liksom väldigt enkelt att ta flera stycken. Man kan äta dem kylskåpskalla eller värma en liten stund i micron, det väljer man själv. Jag gillar att värma min lite i micron och äta med sked och glass!

kladdmuffins veganska

Veganska kladdkakemuffins

Portioner: 12 stycken

Tid: 30 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

100 g mjölkfritt margarin

1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

(om du inte använder frystorkat kikärtsspad tar du bort pulver och vatten och ersätter med 1 1/2 dl flytande kikärtsspad)

180 g/2 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

20 g/1/2 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

12 stycken muffinsformar

veganska kladdkakemuffins

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda frystorkat kikärtsspad och vatten till en simmig lag. Tillsätt strösockret och vispa med elvisp i ungefär 1 minut. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Rör försiktigt i margarinet och vänd ihop tills smeten precis gått ihop. Fyll 3/4 av muffinsformarna med smeten (använd gärna en muffinsplåt) och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Låt muffinsen svalna till ljumna innan du serverar.