De flesta av er vet om min kärlek till kombinationen av jordnötter, kola och choklad! Här är mitt göttigaste recept på Skickers. Passar till alla tillfällen. Tänk er att servera den som dessert med en skopa vaniljglass? Eller som julgodis? Fredagsmys?

Veganska Snickers
Portioner: 8 stycken generösa bitar
Tid: 40 minuter + tid för att stelna
Ingredienser
Kolakräm
140 g/1 dl ljus sirap
90 g/1 dl strösocker
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
3g/1/2 tsk salt
1 dl salta jordnötter
50 g mjölkfritt margarin
Botten
150 g/1 1/2 dl jordnötssmör
140g/1 dl ljus sirap
45g/1/2 dl strösocker
40g/1 dl kokosflingor
60 g/ca 6 dl cornflakes
5g/1 tsk vaniljsocker
Chokladganache
3⁄4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
200 g vegansk ljus choklad
Flingsalt till topping

Gör så här
Koka sirap, socker, salt och grädde till en kola med temperatur på 125 grader. Dra av kastrullen från plattan och hacka jordnötterna. Blanda i dem tillsammans med margarinet tills det smält samman med kolan. Låt står i rumstemperatur. Klä en brödform som är 35×15 cm med plastfolie. Mixa alla ingredienser till Snickersbotten i en matberedare. Tryck ut degen i formen. Platta ut den ordentligt, jag använder en sked till momentet. Bred ut kolan över bottnen och ställ in hela formen i frysen medan du gör nästa steg. Hacka chokladen i bitar och lägg i dem i en kastrull tillsammans med grädden. Smält ihop på låg värme tills du får en slät kräm. Bred ut krämen över kolan och ställ in formen i frysen i någon timme. Skär din Snickers i bitar och strö över flingsalt. Förvara i frysen.
Tips: Värm kniven under varmt vatten och torka av den med en handduk. Skär sedan med den varma kniven genom kakan för att få igenom kniven lättare och dessutom få finare snitt.







Lämna ett svar