Veganska Snickers

De flesta av er vet om min kärlek till kombinationen av jordnötter, kola och choklad! Här är mitt göttigaste recept på Skickers. Passar till alla tillfällen. Tänk er att servera den som dessert med en skopa vaniljglass? Eller som julgodis? Fredagsmys?

Snickers vegansk

Veganska Snickers

Portioner: 8 stycken generösa bitar

Tid: 40 minuter + tid för att stelna

Ingredienser

Kolakräm

140 g/1 dl ljus sirap

90 g/1 dl strösocker

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

3g/1/2 tsk salt

1 dl salta jordnötter

50 g mjölkfritt margarin

Botten

150 g/1 1/2 dl jordnötssmör

140g/1 dl ljus sirap

45g/1/2 dl strösocker

40g/1 dl kokosflingor

60 g/ca 6 dl cornflakes

5g/1 tsk vaniljsocker

Chokladganache

3⁄4 dl växtbaserad matlagningsgrädde

200 g vegansk ljus choklad

Flingsalt till topping

Vegansk Snickers

Gör så här

Koka sirap, socker, salt och grädde till en kola med temperatur på 125 grader. Dra av kastrullen från plattan och hacka jordnötterna. Blanda i dem tillsammans med margarinet tills det smält samman med kolan. Låt står i rumstemperatur. Klä en brödform som är 35×15 cm med plastfolie. Mixa alla ingredienser till Snickersbotten i en matberedare. Tryck ut degen i formen. Platta ut den ordentligt, jag använder en sked till momentet. Bred ut kolan över bottnen och ställ in hela formen i frysen medan du gör nästa steg. Hacka chokladen i bitar och lägg i dem i en kastrull tillsammans med grädden. Smält ihop på låg värme tills du får en slät kräm. Bred ut krämen över kolan och ställ in formen i frysen i någon timme. Skär din Snickers i bitar och strö över flingsalt. Förvara i frysen.

Tips: Värm kniven under varmt vatten och torka av den med en handduk. Skär sedan med den varma kniven genom kakan för att få igenom kniven lättare och dessutom få finare snitt.

Snickers vegansk