Veganska pepparkaksdammsugare är perfekta att julfika på! Själva pepparkakan i dammsugarna är faktiskt gjorda på min fantastiska mjuka pepparkaka .De blir så där oemotståndliga tillsammans med marsipanen och chokladen så jag skulle vilja äta upp allihop själv!
Ett tips från mig är att göra dina veganska pepparkaksdammsugare till små munsbitar och småäta dem på julafton!
Veganska pepparkaksdammsugare
Portioner: 12 stycken
Tid: 20 minuter + tid för att stelna
Ingredienser
400 g mjuk pepparkaka
50 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
Ev. mer pepparkakskrydda
250 g marsipan
100 g vegansk vit choklad
Gör så här
Mixa kakan tillsammans med margarinet tills du får en slät, mjuk deg. Rulla degen i tre lika långa, lika tjocka rullar och lägg in dem i frysen för att de ska stelna. Jobba ihop marsipan och pastafärgen så du får en jämn, röd färg över hela marsipanen. Kavla ut marsipanen till en rektangel. Den ska vara ungefär lika bred som rullarna och ungefär 3-4mm tjock. Lägg ena rullen med deg vid kanten på marsipanen och rulla in den så hela rullen täcks. Skär av marsipanen och nyp åt så den fastnar. Upprepa samma metod på de andra rullarna. Skär rullarna i 12 stycken bitar och lägg in dem i frysen igen. Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad eller i micron. Doppa ändarna av bitarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kylskåp eller i frysen.
Lämna ett svar