Vegansk tofugryta med saffran och vitt vin

 

Med enkla ingredienser och lite tid får du en god, smakrik gryta med tofu, saffran och vitt vin! Jag toppar med några ugnsbakade körsbärstomater, timjan och serverar måltiden med ris. Supergott!

saffransgryta vegansk

Vegansk tofugryta med saffran och vitt vin

Portioner: 4 stycken

Tid: 35 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

16 st körsbärstomater

Flingsalt

Olivolja

4 port. jasminris

200 g fast tofu

15 cm purjolök

1 dl vitt vin

1/2 g saffran

1/2 st grönsaksbuljong (tärning)

1 dl vatten

3 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 krm cayennepeppar

Salt

Färsk timjan

vegansk saffransgryta

Gör så här

Körsbärstomater och ris: Lägg körsbärstomaterna i ugnsform, ringla över olivolja och flingsalt. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter så de blir mjuka. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Gryta: Dela tofun i kuber och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med olja och salt. Skiva purjolöken i ringar och fräs på dem i en annan stekpanna med olja. De ska inte ta färg, bara bli mjuka och glansiga. Lägg i den stekta tofun. Tillsätt vitt vin och saffran. Låt koka ihop i några minuter. Smula i grönsaksbuljongen, blanda i vatten och grädde och cayennepeppar. Låt småkoka i ca 10 minuter och smaka av med salt. Servera tillsammans med körsbärstomater, ris och timjan.

 

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk tofugryta med saffran och vitt vin”

  1. Såsen var supergod!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *