Veganska chokladbiskvier

Veganska chokladbiskvier är fyllda med en fluffig chokladsmörkräm och doppade i mörk choklad! Botten är gjord på sötmandel och smakar absolut fantastiskt.

Använd gärna bordsmargarin när du bakar veganska chokladbiskvier. Mjölkfritt margarin ger inte samma konsistens i munnen som smör gör, men bordsmargarinet smälter gott. Jag gillar att använda Carlshamns margarin (den gula förpackningen).

chokladbiskvier veganska

Veganska chokladbiskvier

Portioner: 15 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Biskvibottnar

100 g mandelmjöl

60 g florsocker

45 g/3 msk kikärtsspad

25 g mjölkfritt margarin

”Smör”kräm

200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt

120 g/2 dl florsocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

6 g/1 msk kakao

1 krm salt

Topping

200 g vegansk mörk choklad

1 tsk kokosolja

Flingsalt

Gör så här

Biskvibottnar: Mixa alla ingredienser till bottnarna i en mixer. Häll upp i en spritspåse och spritsa ut cirklar som mäter ungefär 3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10-11 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten

”Smör”kräm: Vispa ihop margarinet tillsammans med florsocker, vaniljsocker, kakao och salt tills du får en fluffig kräm. Vispa i minst 5 minuter. Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna. Forma krämen med hjälp av en liten spatel eller matkniv så du får dem så där toppiga. Ställ in biskvierna i kylskåpet i 1 timme.

Garnering: Smält chokladen och kokosoljan på låg värme i micron eller över ett vattenbad. Häll chokladen i ett mindre glas där biskvin går att doppa. Stick en kniv i botten av biskvin och doppa den i chokladen. Låt chokladen rinna av lite och placera biskvin på ett bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. Nu låter du chokladen stelna innan du förflyttar biskvierna.

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska chokladbiskvier”

  1. Profilbild för Agnes Forkman
    Agnes Forkman

    Helt fantastiska! Otroligt bra och enkelt recept, mötte inte på ett enda problem och biskvierna blev perfekta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *