
Vegansk tofugryta med saffran och vitt vin
Med enkla ingredienser och lite tid får du en god, smakrik gryta med tofu, saffran och vitt vin! Jag toppar med några ugnsbakade körsbärstomater, timjan och serverar måltiden med ris. Supergott!
Vegansk tofugryta med saffran och vitt vin
Portioner: 4 stycken
Tid: 35 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
16 st körsbärstomater
Flingsalt
Olivolja
4 port. jasminris
200 g fast tofu
15 cm purjolök
1 dl vitt vin
1/2 g saffran
1/2 st grönsaksbuljong (tärning)
1 dl vatten
3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
Salt
Färsk timjan
Gör så här
Körsbärstomater och ris: Lägg körsbärstomaterna i ugnsform, ringla över olivolja och flingsalt. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter så de blir mjuka. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Gryta: Dela tofun i kuber och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med olja och salt. Skiva purjolöken i ringar och fräs på dem i en annan stekpanna med olja. De ska inte ta färg, bara bli mjuka och glansiga. Lägg i den stekta tofun. Tillsätt vitt vin och saffran. Låt koka ihop i några minuter. Smula i grönsaksbuljongen, blanda i vatten och grädde och cayennepeppar. Låt småkoka i ca 10 minuter och smaka av med salt. Servera tillsammans med körsbärstomater, ris och timjan.