Veganska chokladbiskvier är fyllda med en fluffig chokladsmörkräm och doppade i mörk choklad! Botten är gjord på sötmandel och smakar absolut fantastiskt.
Använd gärna bordsmargarin när du bakar veganska chokladbiskvier. Mjölkfritt margarin ger inte samma konsistens i munnen som smör gör, men bordsmargarinet smälter gott. Jag gillar att använda Carlshamns margarin (den gula förpackningen).

Veganska chokladbiskvier
Portioner: 15 stycken
Tid: 2 timmar
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Biskvibottnar
100 g mandelmjöl
60 g florsocker
45 g/3 msk kikärtsspad
25 g mjölkfritt margarin
”Smör”kräm
200 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
120 g/2 dl florsocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
6 g/1 msk kakao
1 krm salt
Topping
200 g vegansk mörk choklad
1 tsk kokosolja
Flingsalt
Gör så här
Biskvibottnar: Mixa alla ingredienser till bottnarna i en mixer. Häll upp i en spritspåse och spritsa ut cirklar som mäter ungefär 3 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10-11 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten
”Smör”kräm: Vispa ihop margarinet tillsammans med florsocker, vaniljsocker, kakao och salt tills du får en fluffig kräm. Vispa i minst 5 minuter. Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna. Forma krämen med hjälp av en liten spatel eller matkniv så du får dem så där toppiga. Ställ in biskvierna i kylskåpet i 1 timme.
Garnering: Smält chokladen och kokosoljan på låg värme i micron eller över ett vattenbad. Häll chokladen i ett mindre glas där biskvin går att doppa. Stick en kniv i botten av biskvin och doppa den i chokladen. Låt chokladen rinna av lite och placera biskvin på ett bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. Nu låter du chokladen stelna innan du förflyttar biskvierna.






Lämna ett svar