Att ha smält choklad i browniesmeten gör att ytan blir marmorerad och lite knastrig. Själva kakan blir väldigt seg och god med en extra chokladsmak!
I receptet använder jag frystorkat kikärtsspad. Om du har flytande spad ersätter du vatten och pulver med 1 1/2 dl.
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska brownies med smält choklad
Portioner: 9-12 bitar
Tid: 45 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
200 g mörk choklad, 54%
100 g mjölkfritt margarin
1 tsk frystorkat kikärtsspad
135 gram vatten
180 g/2 dl strösocker
210 g/3 1/2 dl vetemjöl
20 g/ 1/2 dl kakao
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3g/ 1/2 tsk salt
Smält margarin och choklad på låg värme i en kastrull eller i micron till du får en jämn chokladkräm. Ställ åt sidan. Blanda frystorkat kikärtsspad med vattnet till en flytande vätska och vispa det med elvisp i en skål tillsammans med störsockret. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Rör ihop. Ringla ned chokladkrämen och blanda ihop smeten tills den blir jämn och klupfri. Bred ut smeten i en klädd form 25×25 cm och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt brownien svalna helt i rumstemperatur eller i kylskåp innan du skär upp den i bitar. Brownien går att frysa.
Lämna ett svar