I slutet av förra året bestämde jag mig för att börja äta mer ren växtbaserad mat. Alltså skippa halvfabrikat oftare och göra maten själv istället. Det blir billigare, godare och lite hälsosammare!
Asiatiska bönbollar i jordnötssås sprudlar av smaker från jordnötter, koriander, kokosmjölk och lite chili. Väldigt gott och mättande!
Asiatiska bönbollar i jordnötssås
Portioner: 6 stycken
Tid: 40 minuter
Ingredienser
Bönbollar
2 paket vita bönor
1 dl jordnötssmör, en fastare sort
1 tsk röd currypasta
2 msk kokosmjölk (det tjocka lagret)
1,25 dl majsstärkelse
1 st vitlöksklyfta
Koriander efter smak
Jordnötssås
1 dl jordnötssmör
500 ml kokosmjölk
1 tsk currypasta
1 msk kinesisk soja
Salt
1-2 tsk vitvinsvinäger
Servera med
6 portioner glasnudlar
Strimlad purjolök
Chiliflakes
Koriander
Gör så här
Bönbollar: Mixa alla ingredienser till bönbollarna till en slät smet. Rulla bollar av smeten och stek dem i en het stekpanna och rikligt med stekfett tills de får en gyllenbrun yta och blir lite fastare i konsistensen.
Jordnötssås: Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen i en kastrull och koka upp. Låt puttra i några minuter. Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen och häll av vattnet. Blanda i jordnötssåsen i glasnudlarna. Servera med strimlad purjolök, chiliflakes och koriander.
Lämna ett svar