Asiatiska bönbollar i jordnötssås

I slutet av förra året bestämde jag mig för att börja äta mer ren växtbaserad mat. Alltså skippa halvfabrikat oftare och göra maten själv istället. Det blir billigare, godare och lite hälsosammare!

Asiatiska bönbollar i jordnötssås sprudlar av smaker från jordnötter, koriander, kokosmjölk och lite chili. Väldigt gott och mättande!

asiatiska bönbollar i jordnötssås

bönbollar veganska

Asiatiska bönbollar i jordnötssås

Portioner: 6 stycken

Tid: 40 minuter

Ingredienser

Bönbollar

2 paket vita bönor

1 dl jordnötssmör, en fastare sort

1 tsk röd currypasta

2 msk kokosmjölk (det tjocka lagret)

1,25 dl majsstärkelse 

1 st vitlöksklyfta

Salt

Koriander efter smak

Jordnötssås

1 dl jordnötssmör 

500 ml kokosmjölk

1 tsk currypasta

1 msk kinesisk soja

Salt

1-2 tsk vitvinsvinäger

Servera med

6 portioner glasnudlar

Strimlad purjolök

Chiliflakes

Koriander

Gör så här

Bönbollar: Mixa alla ingredienser till bönbollarna till en slät smet. Rulla bollar av smeten och stek dem i en het stekpanna och rikligt med stekfett tills de får en gyllenbrun yta och blir lite fastare i konsistensen.

Jordnötssås: Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen i en kastrull och koka upp. Låt puttra i några minuter. Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen och häll av vattnet. Blanda i jordnötssåsen i glasnudlarna. Servera med strimlad purjolök, chiliflakes och koriander.