Veganska fudgy brownies

Att ha smält choklad i browniesmeten gör att ytan blir marmorerad och lite knastrig. Själva kakan blir väldigt seg och god med en extra chokladsmak!

I receptet använder jag frystorkat kikärtsspad. Om du har flytande spad ersätter du vatten och pulver med 1 1/2 dl.

fudgy brownies veganska

Följ mig på

Instagram

Youtube

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Köp frystorkat kikärtsspad

Veganska brownies med smält choklad

Portioner: 9-12 bitar

Tid: 45 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

200 g mörk choklad, 54%

100 g mjölkfritt margarin

1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 gram vatten

180 g/2 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

20 g/ 1/2 dl kakao

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3g/ 1/2 tsk salt

Smält margarin och choklad på låg värme i en kastrull eller i micron till du får en jämn chokladkräm. Ställ åt sidan. Blanda frystorkat kikärtsspad med vattnet till en flytande vätska och vispa det med elvisp i en skål tillsammans med störsockret. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Rör ihop. Ringla ned chokladkrämen och blanda ihop smeten tills den blir jämn och klupfri. Bred ut smeten i en klädd form 25×25 cm och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt brownien svalna helt i rumstemperatur eller i kylskåp innan du skär upp den i bitar. Brownien går att frysa.