Dessa sega havrerutor med choklad är den perfekta kakan att ha i frysen! Den går snabbt att baka, du får många kakor och dom är fantastiskt goda att äta direkt från frysen. Mums fillibabba!

Sega havrerutor med choklad (vegan)
Portioner: 20 stycken
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
225 g mjölkfritt margarin
240 g/4 dl vetemjöl
360 g/4 dl strösocker
360 g/8 dl havregryn
10 g/2 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
1 1/2 dl kikärtsspad
Chokladlager
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
300 g vegansk ljus choklad
Flingsalt
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Blanda allla torra ingredienser till kakan i en stor bunke. Blanda i smält margarin och kikärtsspad tills du får en deg. Tryck ut degen i en rektangulär form (25x35cm) som är klädd i bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter och låt sedan svalna.
Värm grädden till chokladlagret. Hacka ned chokladen i gröna bitar och blanda ned dem i den varma grädden tills de smält och du fått en chokladkräm. Bred ut krämen över kakan och ställ för att svalna. Strö över flingsalt och skär upp kakan i 20 stycken mumsiga bitar.






Lämna ett svar