
Veganska saftiga chokladmuffins
Choklad i mängder och ljuvligt saftiga är vad jag symboliserar dessa chokladmuffins med! Ni vet, den perfekta chokladmuffinsen.
Veganska saftiga chokladmuffins
Portioner: 12 stycken
Tid: 40 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
1 1/2 dl kikärtsspad
270 g/3 dl strösocker
210 g/3 1/2 dl vetemjöl
30 g/3/4 dl kakao
10 g/2 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
2 dl vegansk créme fraîche
1 dl neutral olja
150 g mörka chokladknappar
100 g vegansk ljus choklad
12 stycken medelstora muffinsformar
Gör så här
Häll kikärtsspadet i en bunke och vispa till ett skum.
Tillsätt strösockret och vispa i ytterligare 15 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop några gånger med en slickepott. Tillsätt créme fraîche och olja och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Blanda tillsist i chokladknapparna. Fyll tre fjärdedelar av muffinsformarna med smet. Hacka den ljusa chokladen i grova bitar och lägg dem på toppen av varje muffins. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter.