Veganska saftiga chokladmuffins

Choklad i mängder och ljuvligt saftiga är vad jag symboliserar dessa chokladmuffins med! Ni vet, den perfekta chokladmuffinsen.

chokladmuffins veganska

veganska chokladmuffins

Veganska saftiga chokladmuffins

Portioner: 12 stycken

Tid: 40 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

30 g/3/4 dl kakao

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

2 dl vegansk créme fraîche

1 dl neutral olja

150 g mörka chokladknappar

100 g vegansk ljus choklad

12 stycken medelstora muffinsformar

Gör så här

Häll kikärtsspadet i en bunke och vispa till ett skum. Tillsätt strösockret och vispa i ytterligare 15 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop några gånger med en slickepott. Tillsätt créme fraîche och olja och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Blanda tillsist i chokladknapparna. Fyll tre fjärdedelar av muffinsformarna med smet. Hacka den ljusa chokladen i grova bitar och lägg dem på toppen av varje muffins. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

chokladmuffins utan ägg