Vad skulle vi göra utan choklad? Jag vet inte! Jag älskar choklad i alla dess former och i dessa härligt sega cookies har jag absolut inte snålat!

Chocolate chip cookies med choklad
Portioner: 12 stycken kakor
Tid: 30 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
75 g/1 dl mjukt farinsocker
90 g/1 dl strösocker
45 g/3 msk kikärtsspad
180 g/3 dl vetemjöl
20 g/1/2 dl kakao
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
100 g vegansk ljus choklad
100 g vegansk vit choklad
Gör så här
Vispa ihop margarin, farinsocker och strösocker. Tillsätt kikärtsspadet och vispa tills den gått ihop med smeten. Blanda torra ingredienser och vänd i dem med en slickepott tills du fått en deg. Hacka chokladen och vänd ned dem i degen (spara 50 gram till topping). Rulla degen i 12 stycken bollar (eller använd en glasskopa för att fördela ut dem) och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. När kakorna är färdiggräddade brukar jag använda en kakstans för att jämna till dem. Sätt kakstansen runt kakan och snurra så får du en rund kaka. Strö över hackad choklad på varje kaka och låt svalna på plåten.






Lämna ett svar