Veganska mazariner med tosca

Som jag älskar mazariner! Jag bakar småkakor så sällan och jag vet verkligen inte varför, det är ju så otroligt gott. Dessa mazariner med tosca är fantastiska och slukas i ett naffs, det kan jag garantera!

mazariner

veganska mazariner

Veganska mazariner med tosca

Portioner: 12 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Botten

100 g mjölkfritt margarin

45 g/1/2 dl strösocker

135 g/ 2 1/4 dl vetemjöl

12 stycken aluminiumformar

1 krm salt

Mandelfyllning

200 gram sötmandel

90 g/1 dl strösocker

1 dl kikärtsspad

75 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

Tosca

100 g mandelspån

18 g/2 msk vetemjöl

90 g/1 dl strösocker

70 g/1/2 dl ljus sirap

1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Gör så här

Botten: Nyp ihop alla ingredienser till en deg. Tryck ut degen i 12 stycken aluminiumformar och ställ in dom i kylskåpet medan du gör mandelfyllningen

Mandelfyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Jag gillar när det finns små bitar av mandel men om du vill ha en helt slät fyllning mixar du först mandeln till ett mjöl och mixar därefter i övriga ingredienser. Häll fyllningen i en spritspåse och spritsa ned den i formarna. Fyll till hälften. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Plocka ut plåten och höj värmen till 225 grader.

Tosca: Under tiden mazarinerna är i ugnen gör du toscan. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka upp på låg värme. Låt småputtra i 5 minuter under omrörning. Bred ut tosca på varje mazarin och ställ in dem i övre delen ugnen igen i 3-5 minuter eller tills de fått ett gyllenbrun färg. Låt svalna och pudra över florsocker.