Chocolate chip cookies med choklad

Vad skulle vi göra utan choklad? Jag vet inte! Jag älskar choklad i alla dess former och i dessa härligt sega cookies har jag absolut inte snålat!

chocolate chip cookies med choklad

Chocolate chip cookies med choklad

Portioner: 12 stycken kakor

Tid: 30 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin

75 g/1 dl mjukt farinsocker

90 g/1 dl strösocker

45 g/3 msk kikärtsspad

180 g/3 dl vetemjöl

20 g/1/2 dl kakao

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

100 g vegansk ljus choklad

100 g vegansk vit choklad

Gör så här

Vispa ihop margarin, farinsocker och strösocker. Tillsätt kikärtsspadet och vispa tills den gått ihop med smeten. Blanda torra ingredienser och vänd i dem med en slickepott tills du fått en deg. Hacka chokladen och vänd ned dem i degen (spara 50 gram till topping). Rulla degen i 12 stycken bollar (eller använd en glasskopa för att fördela ut dem) och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. När kakorna är färdiggräddade brukar jag använda en kakstans för att jämna till dem. Sätt kakstansen runt kakan och snurra så får du en rund kaka. Strö över hackad choklad på varje kaka och låt svalna på plåten.