Dessa segamjuka, härliga kakor är bakade med Lotus Biscoff spread och blir helt fantastiskt goda! En av de godare cookies jag smakat.


Veganska Lotus Biscoff cookies
Portioner: 12 stycken kakor
Tid: 30 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
75 g/1 dl mjukt farinsocker
45 g/3 msk kikärtsspad
100 g/ca 1 dl Lotus Biscoff spread
180 g/3 dl vetemjöl
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
Topping
20 g vegansk vit choklad
20 g Lotus Biscoff spread
Flingsalt
Gör så här
Vispa margarin, strösocker och farinsocker med elvisp. Tillsätt kikärtsspad och spread och vispa ihop tills du får en krämig smet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott tills du får en deg. Fördela ut smeten på två plåtar. Du ska få 12 stycken kakor. Jag brukar använda en glasskopa när jag fördelar ut kakor, då blir dom lika stora men du kan också rulla bollar för hand. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Direkt när du plockat ut kakorna i ugnen hyvlar du över vit choklad. Låt kakorna svalna. Smält Lotus Biscoff spread i micron tills den blivit flytande och ringla den sedan över kakorna. Avsluta med flingsalt.






Lämna ett svar