Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk hallongrottspaj
Den enklaste och kanske godaste av pajer! Du behöver en mördeg och hallonsylt, så simpelt är det.
Jag har gjort mina pajer i portionsformat men det går lika bra att baka en stor paj. Då använder du en form som mäter 20 cm i diameter.
Vegansk hallongrottspaj
Portioner: 6 stycken små pajer eller en stor paj
Tid: 40 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
45 g/1/2 dl strösocker
210 g/3 1/2 dl vetemjöl
3 g/1/2 tsk salt
2 dl hallonsylt (välj en fastare sort)
Till servering
Florsocker
Vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här
Nyp ihop margarin, strösocker, vetemjöl och salt till en deg. Tryck ut degen i 6 stycken små pajformer eller i en stor pajform och ställ in dem i frysen i 10 minuter. Spara resterande deg. Ta ut formarna och fyll dem med hallonsylt. Smula över resterande deg och grädda pajerna mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna och plocka ut ur formarna. Pudra över florsocker innan servering och ät tillsammans med en kula vaniljglass eller vaniljsås.