Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska morotsmuffins
Mjuka kakor med morötter i är ju så gott tillsammans med kanel, ingefära och kardemumma! Jag älskar kombinationen och toppat med en härlig färskostfrosting blir dom helt perfekt goda!
Majoriteten av produkterna jag använder är från My Perfect Day som har så många fina och framför allt bra bakredskap och tillbehör! I receptinlägget kommer jag länka till produkter jag använder. Fram till den 27/3 kl 23.59 kan du använda rabattkoden FRIDASVEGO15 för att få 15% rabatt på allt!
Veganska morotsmuffins
Portioner: 12 stycken
Tid: 2 timmar
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Muffins
1 1/2 dl kikärtsspad
270 g/3 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk torkad, malen ingefära
10 g/2 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
100 g/2 st medelstora morötter
125 g mjölkfritt margarin
Färskostfrosting
300 g växtbaserad färskost
1/2 dl växtbaserad vispgrädde
30 g/1/2 dl florsocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Muffins: Vispa kikärtsspad med en ballongvisp tills det blir skummigt. Vispa i strösocker i 15 sekunder till. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet och blanda ned i smeten. Smält margarinet på låg värme och vänd ned det i smeten tills den blir jämn och klumpfri. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela ut smeten i formarna (fyll ungefär 3 fjärdedelar av formarna med smet). Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna.
Färskostfrosting: Vispa färskosten med elvisp för att få bort klumpar. Vispa i vispgrädden tills du får en fluffig kräm. Blanda och sikta i florsocker och vaniljsocker genom en sil och vänd ihop med en slickepott. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll. Spritsa ut frostingen över muffinsen och toppa med strössel och påskig dekoration. Servera muffinsen på ett ljuvlig vackert ljusgult fat.