Veganska morotsmuffins

Mjuka kakor med morötter i är ju så gott tillsammans med kanel, ingefära och kardemumma! Jag älskar kombinationen och toppat med en härlig färskostfrosting blir dom helt perfekt goda!

Majoriteten av produkterna jag använder är från My Perfect Day som har så många fina och framför allt bra bakredskap och tillbehör! I receptinlägget kommer jag länka till produkter jag använder. Fram till den 27/3 kl 23.59 kan du använda rabattkoden FRIDASVEGO15 för att få 15% rabatt på allt!

veganska morotsmuffins

veganska morotsmuffins

Veganska morotsmuffins

Portioner: 12 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Muffins

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

1 msk malen kanel

2 tsk malen kardemumma

1 tsk torkad, malen ingefära

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

100 g/2 st medelstora morötter

125 g mjölkfritt margarin

Färskostfrosting

300 g växtbaserad färskost

1/2 dl växtbaserad vispgrädde

30 g/1/2 dl florsocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

Strössel

Gör så här

Muffins: Vispa kikärtsspad med en ballongvisp tills det blir skummigt. Vispa i strösocker i 15 sekunder till. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet och blanda ned i smeten. Smält margarinet på låg värme och vänd ned det i smeten tills den blir jämn och klumpfri. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela ut smeten i formarna (fyll ungefär 3 fjärdedelar av formarna med smet). Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt svalna.

Färskostfrosting: Vispa färskosten med elvisp för att få bort klumpar. Vispa i vispgrädden tills du får en fluffig kräm. Blanda och sikta i florsocker och vaniljsocker genom en sil och vänd ihop med en slickepott. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll. Spritsa ut frostingen över muffinsen och toppa med strössel och påskig dekoration. Servera muffinsen på ett ljuvlig vackert ljusgult fat.

Kommentarer

2 svar till ”Veganska morotsmuffins”

 1. Kan man frysa in dessa? Med frosting och allt.

  1. Profilbild för fridasvegobak
   fridasvegobak

   Hej,
   Skulle inte fryst muffinsen med frostingen på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *