Veganska Lotus Biscoff cookies

Dessa segamjuka, härliga kakor är bakade med Lotus Biscoff spread och blir helt fantastiskt goda! En av de godare cookies jag smakat.

lotus biscoff cookies

lotus biscoff cookies

Veganska Lotus Biscoff cookies

Portioner: 12 stycken kakor

Tid: 30 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl mjukt farinsocker

45 g/3 msk kikärtsspad

100 g/ca 1 dl Lotus Biscoff spread

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

Topping

20 g vegansk vit choklad

20 g Lotus Biscoff spread

Flingsalt

Gör så här

Vispa margarin, strösocker och farinsocker med elvisp. Tillsätt kikärtsspad och spread och vispa ihop tills du får en krämig smet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott tills du får en deg. Fördela ut smeten på två plåtar. Du ska få 12 stycken kakor. Jag brukar använda en glasskopa när jag fördelar ut kakor, då blir dom lika stora men du kan också rulla bollar för hand. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Direkt när du plockat ut kakorna i ugnen hyvlar du över vit choklad. Låt kakorna svalna. Smält Lotus Biscoff spread i micron tills den blivit flytande och ringla den sedan över kakorna. Avsluta med flingsalt.

Kommentarer

2 svar till ”Veganska Lotus Biscoff cookies”

  1. Hej! Funkar det att byta ut vetemjölet mot ett glutenfritt alternativ?
    Mvh

    1. Hej Karin,

      Prova med potatismjöl, men ta lite mindre mängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *