Dessa chokladbars är helt magiskt goda! Och simpla att baka. Du bakar en kladdkaka i en rektangulär form, skär dem i bitar, doppar i choklad och rostad kokos. Fantastiskt goda och skulle kunna finnas i vilken godishylla som helst!

Veganska chokladbars med rostad kokos
Portioner: 20 stycken bars
Tid: 45 minuter + tid för avsvalning
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
175 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 1/2 dl kikärtsspad
Topping
200 g vegansk ljus choklad
200 g kokosflingor
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä en rektangulär form (15×25 cm) med bakplåtspapper. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Stäng inte av ugnen. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig. När kladdkakan är helt kall skär du ut 20 stycken rektanglar (3×10 cm).
Rosta kokosen i ugnen tills den får en gyllenbrun färg och lägg över den i en skål. Smält chokladen på låg värme i micron. Doppa chokladbarsen i chokladen och direkt efter vänder du dem i kokosen. Lägg barsen på ett fat och ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnat. Borsta av överflödig kokos. Försvara i kylskåp eller frys.






Lämna ett svar